Jeg er født den 1. april 1971 i Tallinn, Estland. I årene 1989-1994 blev jeg uddannet som kunstner og billedkunstlærer på Tallinns Universitet. I 1995 kom jeg på grund af mit ægteskab til Danmark og har boet her lige siden. Sammen med min mand har jeg tre sønner. Fra 1997 har jeg undervist i tegning, maling og kalligrafi på aftenskolerne hos AOF, LOF og FOF.

I begyndelsen arbejdede jeg mest med grafik og pastelmaleri. På det seneste er jeg mere og mere gået over til oliemaleri som udtryksform.

Min kunstneriske stil er inspireret af ekspressionisme, surrealisme og sidst men ikke mindst Art Nouveau/jugendstil. Rig ornamentik og dekoration baseret på slyngende stiliserede dekorative stregmønstre inspireret af naturens former kendetegner jugendstil. Mit store kunstneriske forbillede er den østrigske maler og designer Gustav Klimt. Også den tjekkiske Alfons Mucha´s værker, især hans plakater, har altid fascineret mig. Den engelske maler Josephine Wall har påvirket mig med sit illustrative talent, sin eventyrlige fantasi og surrealisme.

I min kunst ønsker jeg at fange og bevare øjeblikket både i naturen og i mine følelser. På mine billeder står forskellige sanseindtryk og motiver sammen i fantasifulde forbindelser. De fleste af mine malerier er tredelt (triptychon).

Jeg bruger meget tid på at iagttage mennesker og naturen, og de er også de mest brugte motiver i mine billeder. Jeg elsker at male mennesker, både realistisk og surrealistisk. Når jeg maler et portræt, prøver jeg så vidt muligt at gengive den pågældende models personlighed og udstråling. Jeg har udført portrætter på bestilling og undervist i portrættegning.

Min forkærlighed for smukke skrifter har ført mig til kalligrafi. Jeg opfatter kalligrafi som den originale og fornemme kunstart, der kan sammenlignes med de billeder, vi hænger op på vores vægge. Jeg har arbejdet med kreativ kalligrafi, eksperimenteret med forskellige skrifter og materialer.

Gennem mange år har jeg arbejdet mere eller mindre bevidst med farvernes skjulte universelle signaler og har beskæftiget mig med farvepsykologi. I denne forbindelse har jeg undersøgt farvernes betydning i et rum og udført vægmalerier.


Deltagelse i udstillinger

1996: ”Kvinde Europa”, Brøndsalen, Frederiksberg.
1998: ”Netop sådan er jeg”, Estlands Ambassade, Hellerup.
2000: ”Vore Østersø-naboer”, Bakkehuset, Vedbæk.
2001: ”28 vinduer mod verden”, Københavns Hovedbibliotek.
2003: Søllerød Kulturnat, Søllerød Sognegård.
2007: Systuen "SyRi", Birkerød.
2007: Det Estiske Hus, Lund, Sverige.
2008: Brock & Michelsen A/S, Birkerød.
2011: Gentofte Hospital, Psykiatrisk Center.